Fiecare cu numărul său

Fie că e vorba de 5 sau 15 kg, fiecare femeie își are numărul său – acea cantitate de greutate iluzorică, care, odată pierdută, îi va schimba viața pentru totdeauna.

Dacă aș putea mișca acul cântarului măcar puțin, ne spunem, aș deveni atât de seducătoare, aș avea atât de mult succes la serviciu și aș avea curaj să-l abordez pe tipul pe care-l văd în fiece dimineață în lift. Bineînțeles, este mai mult un barometru psihologic, care arată cum ne simțim în acea săptămână, zi sau minut, decât un scop real de pierdere a greutății.

Cele trei grati, de Paul Rubens
 Cele trei gratii, de Paul Rubens

Când, totuși, reușim să cântărim mai puțin, ne dăm seama că nu am devenit mai seducătoare chiar dacă încăpem în haine cu două numere mai mici. Nici la serviciu, ideile noastre nu sunt aplaudate la scenă deschisă și nu devenim mentorul nimănui. Iar despre tipul din lift, ne dăm seama că nici măcar nu e genul nostru.

Cele mai frumoase momente ale vieții le pierdem măsurându-ne coapsele sau talia. Ne irosim serile alergând pe bandă pentru a da jos tableta de ciocolată de la prânz în loc să ne lăsăm mângâiate sau alergate de iubiții noștri. Calculăm fiecare calorie și porție, în loc să savurăm un desert copios cu prietenele noastre.

Nu mă înțelegeți greșit! Voi pleda mereu pentru cât mai multă mișcare și un mod sănătos de alimentație, în care să mâncăm cât mai puține animale moarte, pentru a nu lăsa viața să dispară din ochii noștri. Dar, voi fi mereu împotriva exceselor – când numărul de calorii digerate nu trebuie să depășească numărul de calorii arse la orele de aerobică.

Fericirea și succesul nostru nu vor depinde niciodată de cât de transpirate ieșim de la sală, ci de cât de mult zâmbim, cât de intens a fost orgasmul cu o seară înainte sau din această dimineață, cât de des mergem cu capul sus și spatele drept și cât de multă dragoste oferim celorlalți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s