Cărțile din viața noastră

Sunt cărți pe care le recitești de zeci de ori și le redescoperi de fiecare dată.

Sunt cărți pe care nu le poți parcurge cu ușurință. Citești câteva pagini sau capitole și simți că nu mai merge. Lași cartea la o parte în speranța că va veni și timpul ei. Iar de fiecare dată când revii la ea, îți dai seama că încă nu i-a venit timpul, că nu îți completează sufletul precum ai crezut inițial. Cel mai greu e să o închizi, să-i scoți semnul de carte și să o pui pe raft sau să o dai unei alte cititoare.

Cărți cu vise
Cărți cu vise

Uneori, avem momente în viață când citim mai multe cărți în același timp. Sunt diferite, dar se completează atât de bine. Se întâmplă și să citim o carte, dar să devenim curioase la vederea unui volum în mâinile altei persoane. Și gândul ne zboară doar spre acea lucrare.

Sunt cărți pe care le oferim sau le luăm cu împrumut. Știm că nu vor fi ale noastre pentru mult timp, de aceea încercăm să reținem cât mai multe informații din ele. Uneori, uităm să dăm sau să cerem cărțile împrumutate. Și le oferim cu drag un loc pe raftul nostru.

Există cărți pe care le citim la sugestia altora. Cărți care devin bestseller și ne intrigă să le răsfoim, să le aflăm calitățile după care suspină sau despre care vorbește toată lumea. Sunt cărți alături de care petrecem până după miezul nopții și nu le putem închide. Sunt pline de pasiune, acțiuni, intrigi, povești ce ne țin cu sufletul la gură. Sunt cărți care ne fac să plângem, să râdem în hohote, să ne bucurăm de viață, cărți pline cu învățătură și vorbe de duh.

În viață, unele dintre noi au șansa să-și găsească cartea preferată, care să se preteze dorințelor și așteptărilor noastre și să ne ofere emoțiile și trăirile ce ne lipsesc.

Bărbații sunt ca și cărțile…

Pe lista mea de așteptare
       Pe lista mea de așteptare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s