Hello de la Adele

Dacă și tu asculți „pe repeat” noul single al lui Adele, Hello, să știi că nu ești singur/ă.

Fanii au tot așteptat în ultimii ani noi piese din partea artistei, iar din momentul lansării s-a dezlănțuit o obsesie colectivă.

Vestea bună e că știința este de partea noastră și explică de ce nu putem să ne oprim din a asculta piesa Hello. Potrivit unui studiu din 2014, audierea cântecelor triste produce emoții pozitive și poate fi chiar terapeutică. Autorii studiului argumentează prin faptul că,

  • muzica tristă ne faci mai calmi și mai empatici
  • ne face să plângem – ceea ce e terapeutic și ne ajută să privim în perspectivă
  • ne atașăm de lucrurile pe care le simțim ca fiind personale, iar muzica nu este o excepție. Adaugă asta la o simplă explicație științifică și avem o combinație puternică: atașament și repetiție. Când își descriu cele mai intense experiențe muzicale, oamenii deseori vorbesc despre dizolvarea hotarelor dintre ei și muzică. Altfel spus, ne simțim conectați, apăsăm play, și ciclul reîncepe.

The Telegraph a scris că, în prima zi de lansare, piesa a înregistrat peste 25 de milioane de vizualizări pe Youtube. De atunci, videoclipul a depășit 100 de milioane de vizualizări. Regizat de canadianul Xavier Dolan, videoclipul a intrat deja în istorie, fiind primul filmat parțial pe o cameră IMAX.

Adele
Adele și Xavier, în spatele camerelor

Din momentul lansării, videoclipul a fost luat la „puricat” de toată lumea. Cea mai mare controversă – utilizarea de către interpretă a unui telefon-clapă. Regizorul a ținut să-și explice decizia de a folosi un astfel de telefon: „Nu-mi place să filmez telefoane sau mașini moderne. Sunt o parte importantă din viața noastră, iar când le vezi în filme ți se reamintește că ești în realitate”.

Pe de altă parte, revista Fortune a anunțat revenirea interpretei prin următorul titlu „Adele este aici pentru a salva industria muzicii”. Autorul articolului scrie că „într-o lume a Spotify, Youtube și Apple Music, artiști care reușesc să convingă lumea să plătească pentru muzică sunt foarte puțini. Există doar cinci artiști (artiste, de fapt) care se pot lăuda cu o astfel de faptă eroică – Adele, Taylor Swift, Beyonce, Katy Perry și Rihanna”. (Yeah, Girl Power!)

Și până la lansarea albumului „25”, cred că voi mai apăsa butonul play…

So hello from the other side
I must’ve called a thousand times
To tell you I’m sorry for everything that I’ve done
But when I call you never seem to be home

Dacă vreți să ieșiți din „oala cu melancolie”, vă recomand remix-ul piesei, lansat de DJ-ul şi producătorul român Paul Damixie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s