În biblioteca lui Lagerfeld

Când intru la cineva în casă, pașii mă duc instinctiv spre bibliotecă sau spre locul în care se țin cărțile. Îmi place să mă uit prin rafturi, să mă inspir din lectura altora, să-mi imaginez stările prin care au trecut persoanele când au decis să cumpere sau să citească acele povești.

Biblioteca unei case e un loc foarte intim, prin care ghicești interesele, visurile, planurile, trecutul unei persoane. Ador cărțile, iar dacă ajung să mă pierd prin cărțile unei persoane, înseamnă că se prevede o relație de lungă durată.

Recent, răsfoind rafturile internetului, am descoperit biblioteca lui Karl Lagerfeld. E o splendoare de culori, pe care am dorit să o împărtășesc și cu alții.

karllagerfeldlibrary2karllagerfeldlibrary1

Karl Lagerfeld a fost mereu un vizionar al modei, iar asta se citește și în originala sa bibliotecă. Directorul creativ de la Fendi și Chanel nu și-a aranjat cărțile așa cum o facem cu toții – pe verticală, ci pe orizontală. Astfel, datorită orientării cărților, Lagerfeld nu trebuie să-și încline gâtul pentru a citi titlurile.

Designerul are colecție impresionată de publicații care ocupă întreg spațiul de la podea până în tavan. Rândurile de cărți ocupă toți pereții, iar pentru a ajunge la cele de mai sus, a instalat și o scară cu o pasarelă.

karllagerfeldlibrary5karllagerfeldlibrary6

Aranjamentul orizontal arată fabulos, dramatic, pus în valoare de designul minimalist al camerei. Totuși, există o problemă logistică – pentru a ajunge la titlurile de mai jos, trebuie să ridici în sus toate cărțile.

Mmm, mi s-a făcut poftă de citit…

karllagerfeldlibrary3

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s