Stay Calm

Într-o lume în care suntem înconjurați de prea mult zgomot de fundal, știri șocante și politică, o reclamă în care se aude doar liniștea naturii ar fi de neconceput pentru piața de advertising.

O pauză publicitară unde timp de două minute nu se întâmplă mai nimic, unde nu se aude nicio voce, nu se vede nicio persoană sau produs, pare o anti-reclamă. Dar anume de o astfel de reclamă au avut parte telespectatorii britanici.

Spotul prezintă cinci scene relaxante – priveliștea unui munte, valurile mării, ploaia într-o pădure, un apus pe malul unui lac și o scenă subacvatică. Unicele sunete sunt cele ale naturii.

Reclama e atipică, dar de fapt nu este. La sfârșitul acesteia, vezi un link spre site-ul Calm, care ne îndeamnă să respirăm profund și să medităm.

„Lumea devine un loc zgomotos și uneori a șopti poate fi mai eficient decât să strigi în gura mare. Nimeni nu a creat un spot similar, și sperăm că cei care-l vor vedea vor savura acest moment rar de liniște”, a spus Michael Acton Smith, co-fondatorul aplicației de mindfulness Calm, ce poate fi descărcată pe telefonul mobil.

Publicitatea se înscrie și în tendința de „slow tv”, devenită la modă în Europa. Printre exemple se înscriu recenta transmisiune live a unei călătorii de șapte ore cu trenul între Oslo și Bergen (potrivit datelor, o pătrime dintre norvegieni s-au uitat), precum și un tur de trei ore prin Galeria Națională difuzat de BBC.

Oare cum ar fi să deschidem TV-ul și în loc de accidente, certuri în trafic sau ședințe ale Parlamentului să auzim doar… liniștea?

calm

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s