Elie Saab hearts NY

La Paris, s-a încheiat o nouă Săptămână a Modei Haute Couture. Spre deosebire de colecțiile Ready-to-Wear, cele haute couture reușesc de fiecare dată să mă transpună în poveștile Fraților Grimm sau, cum a fost în cazul Valentino în acest an, în piesele shakespeariene.

Elie Saab, designerul de origine libaneză, a ales să creeze în acest an câte două versiuni pentru unele rochii – una pentru mamă și alta pentru fiică. Dar înainte să vă povestesc despre inspirația creatorului, accesorii, paleta de culori și alte detalii, vă invit să apăsați play pe piesa de mai jos, pe care am descoperit-o în prezentarea colecției.

Despre inspirație. Pentru această colecție, Elie Saab s-a inspirat din New York-ul anilor 1950, din energia sa, din clădirile sale și din zgomotul claxoanelor ce răsună pe străzi. Contrastele dintre natură și industrie, zgârie-nori și străzi aglomerate, au apărut în întreaga colecție. Structuri arhitecturale au fost brodate, imprimate și cusute cu mărgele, iar păsările au luminat toate ținutele, simbolizând libertatea orașului și invitându-ne la visare.

 

elie saab2

elie saab

elie saab5

Și am visat… cum îmi pun una din rochiile din catifea pentru a ieși într-un club de jazz… cum aleg o ținută sclipitoare pentru a mă pierde pe străzile orașului ce nu doarme niciodată.

There is something in New York air that makes sleep useless.

(Simone de Beauvoir)

elie saab14

elie saab1

elie saab6

Despre colecție. Aceasta a fost fidelă ADN-ului lui Elie Saab –  rochii somptuoase, din țesături fine, precum tul, catifea și satin prețios. Siluetele sunt elegante – umeri rotunzi, corsaje ce evidențiază talia, fuste voluminoase, ce inspiră putere și încredere în sine.

I would give the greatest sunset in the world for one sight of the New York’s skyline. Particularly when one can’t see the details. Just the shapes. The shapes and the thought that made them…

(Ayn Rand)

elie saab13

elie saab8

elie saab11

Despre accesorii. Broșa în forma de pasăre! În diferite dimensiuni, purtată pe umeri sau prinsă în talie. Recunosc, mi-au apărut în minte imagini din „Păsările” lui Hitchcock, văzând atâtea zburătoare strălucitoare pe podium.

elie saab9

elie saab7

elie saab17

Despre culori. De la purpuriu, roz, bej sau alb până la azuriu, cobalt și negru.

elie saab12

elie saab20

elie saab17Despre make-up. Buze nuanțate, puțin creion pe o pleoapă aurie și o coafură în stil retro.

elie saab16

elie saab10

elie saab15

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s